Actualitate

Gheorghiță, despre tânărul mort la 48 de ore după rapel: Sunt pacienți extrem de fragili. Este necesar un triaj medical corect

gheorghita

După ce un tânăr din Vaslui, care făcea dializă, a murit la 48 de ore după rapelul cu Pfizer, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a atras atenția că pacienții cu boli renali, care, de regulă, suferă și de alte afecțiuni medicale, au nevoie de un triaj medical riguros la vaccinare.

Întrebat de reporterul TVR dacă are în vedere precauții speciale pentru persoanele care fac dializă, Valeriu Gheorghiță a declarat că acești pacienți fac parte din categoria cea mai vulnerabilă, pentru că peste boala renală, de regulă, se adaugă și alte afecțiuni.

”Sunt pacienți extrem de fragili. Este necesar un triaj medical corect la momentul vaccinării, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză, o supraveghere de 15 minute, cum se recomandă. De asemenea, e necesar ca pacienții să își ia tratamentul. Am observat că de obicei pacienții nu sunt foarte compleanți cu tratamentul, există o amânare a tratamentului”, a spus el, potrivit stiri.tvr.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.