Dieta

Gospodinele tinere gătesc slănina în coji de ceapă: cele mai importante secrete!

kitunghii.ro

Slănină în coji de ceapă. Slănina de casă pregătită în coji de ceapă va fi chiar și pe placul celor, care nu prea sunt interesați de mâncărurile din carne de porc. Cojile de ceapă oferă o culoare aurie preparatului finit, iar marinada specială face slănina deosebit de moale, delicată și aromată. Fiecare bucată se topește în gură … Rețeta nu este dintre cele mai simple, însă rezultatul își merită tot efortul.

INGREDIENTE:

-1 kg de slănină cu straturi de carne;

-5-6 prune uscate;

-2 foi de dafin;

-7 căței de usturoi;

-3 pumni de coji de ceapă;

-200 gr de sare;

-2 linguri de zahăr;

-3 linguri de piper negru măcinat;

-1l de apă;

-boia sau fulgi de ardei iute – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa într-o cratiță, adăugați sare, zahăr, coji de ceapă, prune uscate și foi de dafin. Puneți cratița la foc și aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

2.Tăiați slănina în mai multe bucăți, le puneți în marinadă și le fierbeți la foc mic timp de 25 de minute.

3.Luați cratița de pe foc, lăsați slănina în marinadă să se răcească și o dați la frigider pentru 12 ore.

4.Apoi scoateți slănina din marinadă și eliminați excesul de lichid cu prosoape de hârtie.

5.Amestecați usturoiul pasat cu piper negru și frecați fiecare bucată cu amestec condimentat. Iar amatorii de slănină și mai picantă pot presăra bucățile cu boia sau fulgi de ardei iute.

6.Împachetați slănina în folie de plastic sau staniol și o dați la frigider pentru câteva ore. E gata! Sincer vorbind, acest preparat apetisant poate fi servit fără jenă chiar și pe masa festivă.

Slănina poate fi păstrată la frigider timp de aproximativ 2 săptămâni, iar dacă în această perioadă familia nu o va mânca, o puteți da cu încredere la congelator. Însă, vă spunem din start, această porție mică de slănină dispare în câteva zile. Picantă, moale, potrivit de sărată…Acest deliciu poate fi servit cu încredere chiar și celor care nu sunt mari amatori ai cărnii grase de porc. Încercați rețeta și nu veți regreta!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Gospodinele tinere gătesc slănina în coji de ceapă: cele mai importante secrete! appeared first on Retete Usoare.

pni.ro%20

Comment here