Actualitate

Grupul criminal care a terorizat România. Acţiunile erau comandate din închisoare

Foto: csmonitor,ro

 

Inspectoratul Național de Investigații a anunţat, marţi, o brigadă formată din ofiţerii de la BPDS „Fulger” și a angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor au reuşit prinderea a 16 membrii ai unui grup criminal care au comis cinci atacuri tâlhărești în zona de nord a țării, potrivit  transparentnews.ro

Potrivit anchetatorilor, în urma atacurilor o persoană a fost ucisă. Operaţiunea specială de căutare a tâlharilor s-a desfăşurat în localităţile Dondușeni, Soroca și Sîngerei

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, cei 16 membri ai grupului aveau vârsta cuprinsă între 17-56 de ani, majoritatea fiind cu antecedente penale. Grupul era condus de către persoane aflate în detenție, iar victimele erau persoane cu vârsta cuprinsă între 75 și 85 ani.

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că liderii grupului care își ispășeau pedeapsa în Penitenciar, acumulau informații referitor la starea financiară a potențialelor victime de la alți deținuți, cât și de la persoane aflate în libertate.

Ulterior, informația era transmisă membrilor grupului, care aveau rolul de a identifica domiciliile și modul de viață a victimelor, după care erau comise atacurile tâlhărești.

Modul de operate era bine stabilit deoarece suspecții acționau pe timp de noapte, deconectau lumina de la contor, tăiau firele telefoanelor fixe și blocau ușile.

Victimele erau maltratate cu o deosebită cruzime și le imobilizau prin legarea mâinilor și picioarelor. O bună parte din mijloacele bănești și bunurile sustrase ajungeau în visteria criminală.

Suspecții sunt reținuți și se află în arest preventiv, iar dacă vor fi găsiți vinovați, pentru infracțiunile comise, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 25 ani sau detenție pe viață.

Lucian Ionescu

 

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.