Actualitate

Guvernul a suplimentat bugetul MRP pentru bursele acordate elevilor etnici români din Ucraina

natalia intotero

Guvernul a adoptat astăzi proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Executivul a decis alocarea a încă 3.000.000 de lei pentru suplimentarea numărului de burse pe care MRP le acordă elevilor etnici români din Ucraina care studiază în limba română ca limbă maternă.

Prin suplimentarea numărului de burse vor putea fi sprijiniți elevii înscriși în clasele a I-a și a II-a în anul școlar 2018-2019.

Anul acesta, numărul solicitanților de burse de studiu în Ucraina a crescut cu 60% față de anul școlar 2017-2018. Conform estimărilor, numărul de potențiali beneficiari ai burselor de studiu este de aproape 3.900 de elevi înscriși în anul școlar 2018-2019, dintre care 1.942 în clasa I și 1.892 în clasa a II-a.

Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, demarat de MRP în 2018, reprezintă un proiect strategic pentru România, păstrarea identității lingvistice fiind o prioritate pentru Guvernul român.

 

Articolul Guvernul a suplimentat bugetul MRP pentru bursele acordate elevilor etnici români din Ucraina apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.