Actualitate

Guvernul Citu a fost demis: 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. Votul a fost secret cu bile..

Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. Votul a fost secret cu bile. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu şi-au exprimat votul, fie au fost prezenţi şi au anunţat că nu votează, fie au fost absenţi.

281 de voturi pentru demiterea lui Florin Citu, cel mai mare număr înregistrat, din 1990

Numărul necesar de voturi pentru demiterea lui Citu, de 234 de voturi, a fost deja atins, în timp ce votarea continua. Parlamentarii PSD, USR și AUR au votat cu bilele la vedere, astfel încât s-a putut contabiliza ușor numărul de voturi „pentru”. Cel mai probabil se vă înregistră un vot covârșitor în favoarea moțiunii de cenzura.

Ce vă urma în continuare? Mai multe surse politice anunță că Florin Citu vă rămâne interimar o perioada lunga de timp, până cel puțin în primăvara. În cele doua discursuri susține la moțiunea de cenzura, Citu a anunțat că, chiar daca vă trece moțiunea de cenzura, Romania vă avea în continuare un „guvern liberal”.

„PNL e un partid responsabil, credeți că nu ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în aceasta perioada grea? Dar nu dezertam, nu suntem lași. Daca acest guvern vă pleca, vom face altul, nu vom permite că Romania să ajungă sub controlul extremiștilor, antivaccinistilor.

Azi se separa apele în politica. Nu este loc de imaturitate și iresponsabilitate politica la guvernare. Eu stiu că voi la USR sunteți nostalgici după guvernare zero din 2016 alaturi de PSD. Vom construi o majoritate parlamentara în jurul valorilor liberale, o guvernare în interesul romanilor”, a spus Citu în primul discrus de la tribuna Parlamentului.

Citu a reluat aceasta idee și în al doilea discurs, de la finalul dezbaterilor.

„A fost o dezbatere care a arătat clar cum sta Romania. USR se cearta cu PSD în timpul moțiunii, ceea ce înseamnă că nu au un plan de guvernare după, nu stiu ce se întâmplă. Întrebarea rămâne pentru USR: până la urma votați moțiunea care spune că ați fost incompetenți sau mergeți cu varianta imaginara că ar exista o alta moțiune care spune că sunteți competenți.

Votul de azi arata clar că sunteți de acord cu PSD și asta vă rămâne în istorie. (…) Dragi colegi, așa cum am spus guvernarea vă fi făcută tot în jurul valorilor liberale. Mergem mai departe”, a declarat Florin Citu.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.