Actualitate

Guvernul Orban 3, învestit în Parlament cu voturile PSD. Liberalii sunt în izolare din cauza coronavirusului

Coronavirusul face prăpăd şi în Parlamentul României. Ludovic Orban a fost învestit a doua oară, de Parlamentul României, în funcţia de prim ministru. Aflat la izolare în vila Lac 1, Orban nu a fost prezent în Parlament la vot.

Pentru prima dată în istoria României, un Guvern a fost votat de Parlament, în condiţii cu totul speciale, după ce inconştienţa unui senator PNL, Vergil Chiţac, a băgat în carantină Guvernul şi majoritatea parlamentarilor PNL şi a instituit măsuri speciale în Parlamentul României.

Nu a fost niciun discurs la învestitură, membrii cabinetului Orban 3 nu au fost prezenţi în Parlament, iar la vot au luat parte doar circa 40 de parlamentari PNL.

După ce 7 din cei 16 miniştri, au primit vot negativ în Comisia Parlamentului, parlamentarii PSD au fost nevoiţi să voteze în condiţii de coronavirus. Fără voturile PSD, Guvernul Orban nu putea fi învestit.

“În aceste momente dificile pentru țară, este timpul ca bătăliile politice să înceteze și responsabilitatea fiecăruia dintre noi să primeze în fața intereselor personale sau de partid. Responsabilitatea noastră politică individuală și a fiecărui român în parte este cel mai important antidot împotriva răspândirii infecțiilor cu Coronavirus. De aceea, în numele Guvernului pe care l-am propus, vă cer responsabilitate și votul de învestitură pentru a trece împreună țara prin această criză“, este emsajul lui Orban, transmis Parlamentului.

Acum “ciuma roşie” care a votat Guvernul Orban 3, o mai fi oare răul care distruge România?!

Au fost înregistrate 286 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și o abținere. Printre cei care au votat împotrivă se numără parlamentarii Pro România. Victor Ponta a declarat că votul său împotriva învestirii Guvernului Orban este „un protest faţă de modul egoist şi dezastruos în care PNL tratează ţara în aceste momente de criză”.

Votul s-a desfășurat fără prezența presei, într-o sală care a fost dezinfectată și s-a întins pe mai bine de 6 ore. Parlamentarii au intrat pe rând în sală, în grupuri mici și au purtat măști și mănuși.

După un vot cu uşile închise, departe de ochii presei, a fost adoptată o decizie azi, care să permită miniştrilor şi premierului să iasă din izolare şi să meargă la Cotroceni pentru a depune jurământul.

Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații”, se arată în documentul cu pricina.

Orban trebuie să stea în carantină până pe 23 martie, când se împlinesc 14 zile de la contactul cu senatorul Vergil Chițac, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

The post Guvernul Orban 3, învestit în Parlament cu voturile PSD. Liberalii sunt în izolare din cauza coronavirusului appeared first on exclusivNEWS.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.