Dezvaluiri

Iasi: Cu mama condamnata pentru ultraj, Mihaela Reznic avocata traficantilor de tigari, angajata de Politia de Frontiera Iasi. Nu vede nici un conflict de interese.

O avocată care apără contrabandiști de țigări a încheiat, în paralel, un contract pentru servicii de asistență juridică cu Poliția de Frontieră Iași, dezvăluie Reporter IS. De asemenea, mama avocatului Poliției de frontieră a fost condamnată pentru ultraj după ce a lovit intenționat cu mașina un polițist de frontieră.

Mihaela Reznic, a spus că nu vede niciun conflict de interese.
Nu era condiție de licitație să nu reprezint în dosare cu DIICOT. Dosare cu DIICOT am din 2010-2011. (…) Nu era condiție. Vă spun care erau condițiile: să fim avocați definitiv în Barou, ori 3, ori 5 ani vechime ca avocat definitiv, nu mai știu exact, asigurarea de malpraxis și suma pentru care în cazul că s-ar face o solicitare, ce sumă am încasa noi dacă un polițist ar apela. Atât, a spus avocata, precizând că are clienți din rândul traficanților. ”Dosare de trafic sunt multe, că reprezint mulți clienți la DIICOT, a precizat ea.

La rândul său, Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (ITPF), a declarat că procedura de selecție a avocatului a respectat pașii legali. În plus, pe această speță, a oferit răspunsuri și „structurilor abilitate să facă verificări”, comisarul-șef refuzând să precizeze dacă este o anchetă internă sau a altei instituții, independentă de Poliția de Frontieră.

Este doar pentru situația în care un polițist ajunge să fie inculpat într-un dosar și doar dacă apelează. Adică, polițistul trebuie să solicite Inspectoratului dacă are nevoie de asistență judiciară. Dacă se face o astfel de solicitare, abia atunci se facturează, a explicat Mihaela Reznic.

În respectivul caz ipotetic, polițistul de frontieră poate apela și la un avocat de pe piață, situație în care suportă singur cheltuielile. De-a lungul anilor, mama avocatei, Larisa Mardari (cu dublă cetățenie română și moldoveană) a fost implicată în mai multe conflicte, în instanță, cu angajați ai Poliției de Frontieră.

În cel puțin două rânduri, Mardari a fost condamnată, o dată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce a lovit intenționat cu mașina un ofițer de poliție și a doua oară pentru ultraj. Prin contopire, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.