Actualitate

ÎCCJ începe judecarea recursurilor în anulare ale condamnaților de lux eliberați în decembrie

Înalta curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) începe, luni, judecarea recursurilor în anulare ale condamnaților de lux eliberați înainte de Crăciun, în urma deciziei CCR prin care s-a stabilit că toate completurile de 5 care au pronunțat sentințe definitive în ultimii 5 ani au fost constituite nelegal.

Primul proces care se judecă, luni dimineață la ora 9.00, este al lui Horia Simu. Acesta a fost eliberat pe 21 decembrie 2018, după ce judecătorii instanței supreme i-au suspendat executarea condamnării de 4 ani de închisoare.

Afaceristului Horia Simu stătuse în pușcărie doar 6 luni.

Încă o suspendare a pedepsei unui condamnat definitiv: Horia Simu, eliberat

Concret, judecătorii instanței supreme au admis solicitarea avocaților lui Simu de a i se rejudeca apelul în procesul pentru care procurorii DNA l-au acuzat de o mită de 230.000 de euro.

Închisoare cu executare pentru Horia Simu și Șerban Pop

Simu a dat acești bani fostului șef al ANAF, Șerban Pop – și el eliberat, dar pe 20 decembrie 2018 -, pentru a interveni la conducerea DIICOT ca să-l scape de un dosar penal. În acest dosar, Alina Bica a fost achitată.

Mai mulți condamnați au contestat legalitatea completurilor de cinci care i-au judecat, după ce Curtea Constituțională a decis că au fost ilegal constituite.

Primii eliberați au fost foștii miniștri Dan Șova și Constantin Niță, precum și Rudel Obreja. După aceea li s-au suspendat pedepsele fostului șef al ANAF, Șerban Pop, precum și celeor două fugare în Costa Rica, Elena Udrea și Alina Bica. 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.