Actualitate

Imagini de la tragedia care a şocat toată ţara. Clipul ţinut secret de la Colectiv

 

La patru ani de la tragedia care a avut loc la clubul Colectiv, un un ofiter de pompieri a decis ca este timpul sa arate adevarul tuturor romanilor.

Filmarea are o durată de 20 de minute şi 40 de secunde şi a fost filmat de subofiţerul care a însoşit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ce a ajuns la locul dezastrului, potrivit  transpatentnews.ro

Imaginile nu au fost făcute publice până acum pentru că surprindeau o alta variantă faţă de cea comunicata oficial publicului, unde s-a spus că intervenţia de salvare a vieţilor a fost impecabilă.

„Am simţit că e normal ca publicul să ştie tot adevărul ca să se închidă cercul. După ce s-a realizat ce conţin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofiţeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloş şi nici procurorilor”, a spus ofiterul de pompieri, care a cerut pastrarea confidentialitatii asupra numelui sau.

În clip este surprins haosul, lipsa de organizare şi preocuparea salvatorilor pentru vieţile omeneşti. Imaginile arătau o cu totul alta viziune decât ISU, IGSU şi DSU pretinseseră oficial, a explicat ofiterul.

Filmarea care a început în jurul orei 22:43, atunci când subofiţerul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, însă nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare.

Civilii sunt cei care merg la victime şi încearcă să ajute, cărându-i, cu mainile goale, spre ambulanţe. Nu se vede nici măcar un pompier care să verifice semnele vitale ale trupurilor arse, dacă mai respiră şi nici nu se încearca manevre de resuscitare.

Oamenii arsi sunt urcaţi pe paleţi pentru că nu erau tărgi iar picioarele lor atârnau în gol. La minutul 7:35, colonelul Orlando Şchiopu, adjunctul inspectorului şef ISU, cedează nervos şi înjură morţii: „Lasa-i in p**a mea”!

Reacţia vine imediat după ce un pompier spune altuia: „Te duci, luaţi pe cei morţi, fără speranţă de resuscitare şi-i aduceţi aici”.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.