Social Media

În fiecare an zboară mai mult de o lună la iubita sa rănită, parcurgând 13.000 km!

De 16 ani istoria de dragoste a berzelor Klepetan și Malena farmecă inimile oamenilor, care locuiesc în Croația. Cu mai mult de două decenii în urmă aceste două berze s-au stabilit cu traiul pe un horn din Brodski Varos, în estul Croației.

Cuplul zbura împreună, până când braconierii i-au lezat aripa Malenei, limitându-i astfel abilitatea de a zbura.  Povestea lor de iubire a emoţionat întreaga Croaţie.

Berzele sunt păsări călătoare și traumatismul respectiv a creat o problemă pentru Malena. Doar în fiecare iarnă, pe parcursul a 16 ani, Klepetan părăsește Croația și parcurge mai mult de 13.000 km până în Africa călduroasă. Și o lasă singură.

Totuși primăvara Klepetan se întoarce întotdeauna în Croația, ca să se reunească cu Malena. Pe parcursul anilor trecuți ei au crescut mai mult de 40 pui. Stepan Vokich, proprietarul casei, o ajută pe Malena să ierneze. Ca să hrănească mama și puii ei în timpul iernii, Stepan le aduce câte 10 kg de pește viu în fiecare zi.

La sfârșitul lunii martie de anul trecut Klepetan nu a apărut și poporul a început să se îngrijoreze. Dar toți s-au liniștit, când el s-a întors: ce-i drept, cu 2 săptămâni mai târziu, continuându-și povestea de iubire.

„Uneori Klepetan întârzia cu 3-4 zile, îndeosebi după ce a mai înaintat în vârstă. Călătoria este lungă: depășește 13.000 km. Anul trecut el a întârziat cu 2-3 săptămâni, dar eu și Malena am fost fericiți să-l revedem” — a spus Stepan Vokich.

Dragostea adevărată întotdeauna revine — așa cum Klepetan revine la Malena!

Aveți grijă de cei dragi!

The post În fiecare an zboară mai mult de o lună la iubita sa rănită, parcurgând 13.000 km! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.