Actualitate

In perioada 20-29 martie se desfasoara Festivalul One World România

Festivalul Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului – One World România, ediţia a 13-a, care va prezenta prin intermediul filmelor, al dezbaterilor şi al evenimentelor organizate cu această ocazie realităţi actuale din toate colţurile lumii, se va desfăşura în perioada 20-29 martie, informează organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2020 „va pune sub lupă libertatea mentalităţilor, domeniu unde n-au loc revoluţii, ci doar evoluţii lente, măsurate în decenii, uneori chiar secole. La acest nivel, nicio bătălie nu este câştigată definitiv, aşa cum ne-o demonstrează resurgenţele regulate ale rasismului, antisemitismului sau xenofoniei”.

„În cadrul festivalului vom aduce în atenţia publicului nu doar discriminările de orice fel, ci şi atitudinea noastră, a tuturor, faţă de Celălalt, facilitatea cu care acceptăm stereotipuri, fie ele şi pozitive, în încercarea de a ne defini mai uşor propria identitate”, se arată pe pagina de socializare.

Afişul ediţiei, realizat de Maria Drăghici, după un concept al autoarei şi al directorului artistic al festivalului, Andrei Rus, ilustrează caracterul evaziv al ţapului ispăşitor, reprezentat de orice minoritate, în funcţie de contextul social şi istoric ce îl produce.

„În centrul său se află Omul fără o identitate clară în mentalul majorităţii, în acelaşi timp urban şi rural – pe scurt, străinul, minoritarul, marginea, periferia şi tot ceea ce nu e inclus în acea majoritate. El poate fi asociat, în funcţie de context, la fel de bine cu o persoană de etnie romă, cu o persoană homosexuală, cu o persoană săracă sau cu un refugiat sau imigrant”, precizează organizatorii.

Abonamentele generale ale festivalului, care costă 200 de lei, pot fi achiziţionate de pe site-ul Eventbook. Numărul acestora este limitat la 100, iar abonamentul oferă acces atât la toate proiecţiile de filme din cadrul ediţiei şi la evenimentul de deschidere, cât şi intrări la toate proiecţiile Cineclubului One World Romania în timpul anului, un DVD la alegere din colecţia festivalului, sacoşa festivalului şi multe alte bucurii şi surprize cinefile.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 20 februarie, când va fi lansat şi site-ul oficial al ediţiei din 2020.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.