Actualitate

Înarmări MASIVE la graniţa cu România. Premierul ungar Viktor Orban dă cărţile pe faţă şi întoarce spatele la NATO

De mai mulţi ani guvernul condus de liderul naţionalist conservator, Viktor Orban nu mai are încredere în alianţa cu forţele NATO, preferând “cooperarea fructuoasă cu Rusia”. Viktor Orban a declarat joi, cu doar trei zile a vizitei secretarului de stat american, Mike Pompeo, la Budapesta, că este susţinător fervent al unei forţe militare europene.

“NATO este foarte importantă, dar nu cred că securitatea militară a Ungariei trebuie să se bazeze pe NATO”, a declarat Viktor Orban.

Ungaria este membră a NATO din 1999 şi se bucură astfel de protecţia alianţei militare occidentale care, în această săptămână, ţine o reuniune ministerială la Bruxelles, potrivit dcnews.ro

Budapesta s-a angajat “de mai mulţi ani într-un proces de dezvoltare militară, la finalul căreia Ungaria va dispune de o forţă militară importantă cu ajutorul căreia se va putea apăra împotriva unui atac venind din orice direcţie”, a subliniat Viktor Orban.

Şeful cabinetului de la Budapesta a deplâns lipsa de solidaritate a aliaţilor săi cu ocazia unui incendierii unui centru cultural maghiar, în februarie 2018, în Ucraina vecină, o ţară care aspiră la integrarea în NATO.

“O bombă explodează într-un centru al ungurilor din Ucraina, la câţiva kilometri de frontierele NATO şi nimeni nu zice nimic, inclusiv Statele Unite”, a subliniat el.

Aceste afirmaţii ale premierului ungar au fost făcute la trei zile după vizita la Budapesta a secretarului de stat american, Mike Pompeo, în cursul căreia Ungaria şi Statele Unite au anunţat un acord de cooperare în domeniul apărării destinat să faciliteze desfăşurarea forţelor americane pe teritoriul ungar.

Cu acelaşi prilej, Mike Pompeo a îndemnat Budapesta să se distanţeze de Moscova, în timp ce Ungaria este considerată ca una din ţările cele mai permeabile la interesele Rusiei în Europa.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.