Actualitate

Incendiu la o fabrică de preparare a brânzei din Braila

Pompierii au intervenit, duminică, pentru stingerea unui incendiu la o fabrică de preparare a brânzei, situată la parterul unui bloc din municipiul Brăila, la faţa locului fiind prezente şi echipe de la Distrigaz şi Electrica, care au întrerupt furnizarea energiei electrice şi a gazelor până la lichidarea focului.

Locatarii respectivului bloc au sunat la 112 şi au semnalat incendiul, precizând că flăcările au aproximativ doi metri înălţime şi se apropie de conducta de gaze, existând pericolul unei explozii.

„Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o unitate de alimentaţie publică de pe str. Roşiori, intersecţie cu str. Şcolilor. Au ars patru ferestre termopan din PVC, grăsimea de pe aragaz şi de pe perete. S-au degradat pereţii din celelalte încăperi ale locaţiei de cca 100 mp şi faţada pe o suprafaţă de 20 mp. Cauza probabilă a incendiului este un aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncins”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Locatarii din blocul respectiv susţin că au făcut în repetate rânduri sesizări la organele competente, reclamând că această fabrică reprezintă o „bombă ecologică” şi chiar „o bombă în adevăratul sens al cuvântului”.

„Incendiul a pornit de la instalaţiile improvizate cu care acesta produce brânză chiar în incinta respectivă. Incendiul putea degenera, deoarece flăcările de aproximativ doi metri ajunseseră la ţeava/contorul de gaze, noroc cu intervenţia promptă a pompierilor, poliţiei, celor de la gaze şi Renel. Pagubele se pot vedea în interiorul curţii, incendiul având loc în spate. Locatarii au făcut de-a lungul vremii numeroase sesizări la organele statului, deoarece acest loc unde se produce brânza este un focar de infecţie, o bombă ecologică şi chiar bombă în adevăratul sens al cuvântului, după cum s-a constatat aseară”, a scris un locatar al blocului pe o reţea de socializare.

Întrebat dacă fabrica respectivă are autorizaţie de securitate la incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că „din construcţie blocul a fost prevăzut cu spaţiu de alimentaţie publică la parter, nu a suferit modificări şi nu se supune actualei legislaţii de autorizare de securitate la incendiu, ultimul control având loc în anul 2017”.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.