Actualitate

Încep exproprierile pentru construcţia Autostrăzii Sibiu Pitești. Când se vor da banii proprietarilor de terenuri

Guvernul va aproba, joi, declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița. Exproprierile sunt în valoare de peste 5 miliarde de lei, alocate din bugetul Ministerului Transporturilor.

Procedura de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița va fi aprobată, joi, de către Executiv.

„Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Autostrada Sibiu Pitești» – Secțiunea 1 Sibiu – Boița, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.”, arată proiectul de hotărâre de Guvern.

Ministerul Transporturilor estimează că exproprierile se vor ridica la aproximativ 5 miliarde de lei.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Autostrada Sibiu Pitești» – Secțiunea 1 Sibiu – Boița, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu, Boița din Județul Sibiu, sunt în cuantum total de 5.001 mii lei și sunt alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01 «Transporturi», subcapitolul 03 «Transport Rutier», titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020», articolul 58.03 – «Programe din Fondul de Coeziune (FC)»”, arată proiectul de act normativ.

 

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.