Actualitate

Incredibil! Act de justiţie semnat de la un sanatoriu de psihiatrie

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a dat motivarea unei hotărâri în celebrul dosar Băneasa, după ce s-a pensionat, în timp ce se afla într-un sanatoriu de psihiatrie, potrivit  transparentnews.ro

Cu toate că medicii au afirmat că judecătorul se afla în „imposibilitatea redactării hotărârii”, totuşi, acesta şi.a trimis fiul la instanţă pentru a depune un stick cu sentinţa motivată.

Potrivit Lumea Justiţiei, de la momentul pronunţării sentinţei şi până la cel în care judecătorul a trimis motivarea trecuse deja o perioadă 10 luni.

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti, ieşit deja din magistratură a ţinut cu tot dinadinsul să îşi facă faimă pe dosarul Băneasa.

Senţinţa definitivă a fost  de 7 ani de închisoare pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Curios este faptul că judecătorul pensionar, după ce a dat sentinţa în penal a dosarului, a păstrat dosarul pentru soluţionarea laturii civile pentru a hotărî şi confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare pe care au fost construite Mall Baneasa, Ikea, dar şi Ambasada SUA.

Menţionăm că în iunie 2019, judecatorul Tudoran a formulat cerere de pensionare la care a renunţat în august 2019, pentru a-şi da în schimb demisia din magistratură.

Cererea de demisie a fost astfel aprobată pe data de  3 septembrie 2019 de Secţia pentru judecători în CSM.

După două săptămâni, în 19 septembrie 2019 preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din functţa de judecător a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, decret publicat o zi mai tarziu în Monitorul Oficial al României nr. 764.

Aşadar, din data de 20 septembrie 2019 Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran nu mai deţinea calitatea de judecător şi deci nu mai putea redacta ori semna nicio hotărâre.

Revenind la momentul motivării deciziei judecătoreşti, amintim că, înregistrat în 2016, dosarul a fost soluţionat abia în data de 28 decembrie 2018 când a fost pronunţată sentinţa în dosarul Băneasa privind latura civilă. Sentinţa, până la data de 30 octombrie 2019 nu fusese motivată.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.