vineri 21 septembrie 2018 7:12 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / INCREDIBIL | Cerșetorii români din Suedia strâng donații pentru refugiați
Adpres Market
cersetori1

INCREDIBIL | Cerșetorii români din Suedia strâng donații pentru refugiați

AdpresFM - Radio Online Stations  

cersetori190.000 sunt așteptați în 2015 în Suedia. O categorie neașteptată de oameni sare în ajutorul lor: cerșetorii români care strâng bani pentru refugiați și donează din ce primesc ei înșiși.

De câteva luni încoace, cerșetorii români din Suedia primesc mai puțini bani. „Le-am explicat că suedezii le dau, acum, mai puțini bani pentru că sunt forte implicați în ajutorarea refugiaților. Am vrut să știe că nu e ceva personal”, explică Anna-Maria Bauer, angajat al Crucii Roșii suedeze pentru postul german de radio Deutschlandfunk.

Bauer lucrează cu cerșetorii români și bulgari de pe insula Gotland, le oferă asistență și îngrijire atunci când au nevoie. „Oamenii aceștia nu au acces la ziare sau emisiuni în limba lor. Dar atunci când le-am povestit despre refugiați și despre ce se întâmplă în Siria au fost șocați și m-au întrebat imediat dacă nu pot face ceva pentru acești oameni”, povestește Bauer.

Așa i-a venit ideea să îi echipeze pe cerșetori cu veste ale Crucii Roșii și să îi roage să strângă donații pentru refugiați. Unii dintre ei s-au deplasat chiar de pe insula Gotland până la Stockholm pentru a-i îngriji pe refugiați. Acțiunea a avut succes. În două ore, povestește o femeie din România, a reușit să strângă 400 de euro pentru cei din Orientul Mijlociu.

„Strângem bani pentru refugiați ca să poată să cumpere ceva de mâncare și de îmbrăcat”, povestește românca pentru Deutschlandfunk.

Unii dintre cerșetorii români au donat chiar din banii primiți ei înșiși pentru a-i ajuta pe refugiați. Anna-Maria Bauer explică pentru Deutschlandfunk că „mi s-a părut un gest enorm din partea lor pentru că nici ei nu o duc deloc bine. A fost o surpriză foarte pozitivă pentru mine”.

Prognozele autorității suedeze pentru migrație arată că, anul acesta, sunt așteptați 190.000 de refugiați în Suedia. Până la finele anului, deficitul de locuri de cazare pentru aceștia se va ridica la 45.000. În iulie, sondajele arată că partidul ultranaționalist din Suedia se bucura de apreciere din partea a 23% din populație.

sursa: euractiv.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com