luni 24 septembrie 2018 4:36 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Incredibil, dar adevărat | Notele din facultate ale lui Oprea – ținute la secret
Adpres Market
oprea

Incredibil, dar adevărat | Notele din facultate ale lui Oprea – ținute la secret

AdpresFM - Radio Online Stations  

opreaSenatorul Valer Marian a descoperit, în urma unor demersuri oficiale implicînd autoritatea demnității, că notele din facultate ale vicepremierului Gabriel Oprea, ca și alte informații de interes public, sunt ținute la secret de către mai-marii Universității București. Drept pentru care senatorul a decis să se adreseze direct ministrului Educației.

Într-o interpelare parlamentară către ministrul Sorin Cîmpeanu, senatorul semnalează că, la jumătatea lunii iunie, ”am înaintat o cerere decanului Facultății de Drept a Universității București, prin care am solicitat să mi se comunice în principal media generală cu care domnul Gabriel Oprea a absolvit această facultate, media obținută la susținerea tezei de doctorat și modul în care pot consulta și obține o copie de pe teza sa de doctorat. Referitor la primele două aspecte mi s-a răspuns că nu mi se pot comunica media generală de absolvire a facultății de către domnul Gabriel Oprea și media obținută de acesta la susținerea tezei de doctorat, întrucât acestea reprezintă informații cu caracter personal care nu pot fi aduse la cunoștință publică. Referitor la al treilea aspect mi s-a comunicat doar că pot consulta teza de doctorat susmenționată la Biblioteca Facultății de Drept a Universității București. Solicitând relații de la Biblioteca Facultății de Drept cu privire la modul în care pot obține o copie de pe teza de doctorat susmenționată, mi s-a răspuns că este necesară o aprobare în acest sens din partea directorului general al Bibliotecii Centrale Universitare București”.

O poziție similară a exprimat, ulterior, și rectorul universității, drept pentru care senatorul a decis să se adrese ministrului: ”Solicit să-mi comunicați dacă media generală cu care susnumitul a absolvit Facultatea de Drept și media obținută la susținerea tezei de doctorat constituie secret de stat sau secret de serviciu, în condițiile în care, pe de o parte, are calitatea de înalt demnitar, respectiv de persoană publică, iar, pe de altă parte, circulă informații că a absolvit facultatea respectivă cu o medie generală în jur de 6. De ce le este frică decanului Facultății de Drept, prof.univ.dr. Flavius Baias, și rectorului Universității București, prof. univ.dr. Mircea Dumitru să facă publice mediile solicitate?” mai cere senatorul.

sursa: inpolitics.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com