marți 25 septembrie 2018 3:49 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / INCREDIBIL! Tolontan | POMPIERII AU AUTORIZAT FIRMA CARE A PUS ARTIFICIILE LA COLECTIV SĂ FACĂ UN SHOW PIROTEHNIC PE NAȚIONAL ARENA, STADION PE CARE TOT POMPIERII NU L-AU AUTORIZAT!
Adpres Market
cupa-ligii-artificii

INCREDIBIL! Tolontan | POMPIERII AU AUTORIZAT FIRMA CARE A PUS ARTIFICIILE LA COLECTIV SĂ FACĂ UN SHOW PIROTEHNIC PE NAȚIONAL ARENA, STADION PE CARE TOT POMPIERII NU L-AU AUTORIZAT!

AdpresFM - Radio Online Stations  

cupa-ligii- artificii

Finala Cupei României din 2014 și finala Cupei Ligii din 2015 au conținut două show-uri pirotehnice. Ce legătură este între patronii arestați și oameni din ISU?

Pe un stadion unde spectatorilor li se iau brichetele la intrare, au avut loc următoarele evenimente:

UNU. 23 mai 2014, 38.000 de oameni în tribune.

FRF organizează finala Cupei României, dintre Steaua și Astra. Spectacolul pentru sponsorul Timișoreana îl face firma de marketing sportiv SEG. Ei îi angajează pe cei de la Golden Ideas Fireworks Artists pentru un spectacol pirotehnic. Golden Ideas este aceeeași firmă care a organizat show-ul fatal de la Colectiv, în urma căruia patronii Daniela Niță și Cristian Niță sînt astăzi arestați.

Discuție cu un oficial din Primăria Capitalei:

Cine trebuia să obțină autorizațiile pentru spectacolul cu artificii de la finala de Cupă?

Organizatorii, FRF sau SEG. Nu știm exact. Cert e că, din informațiile noastre, ele au fost acordate de către pompieri.

Adică cei de la ISU au autorizat în 2014 un spectacol pirotehnic pe un stadion neautorizat?

Da! Asta apropo de ipocrizie. Pe acest stadion au venit aproximativ 4 milioane de oameni, la toate evenimentele găzduite de la inaugurare. Nici unul n-a pățit nimic. Iar acum sîntem obligați să închidem stadionul. Foarte bine, am făcut-o. Dar să discutăm și despre responsabilități, că noi ne-am străduit cu zeci de dosare ani de zile să obținem autorizația.

Mai multe părți dintre cele implicate atunci au sesizat că, deși materialul din care e făcută membrana acoperișului, de fapt ambele membrane, și cea care acoperă tribunele și cea a acoperișului rabatabil, este neomologat în România, pompierii au eliberat autorizațiile de la ISU ca să dea cu artificii în stadion!

Iar stadionul a fost în întregime închis, cu acoperișul tras!

”Tema e simplă: se poate autoriza un spectacol pirotehnic într-o unitate ea însăși neautorizată?!” – Oficial din Primăria Capitalei

”Răspunsul este următorul: da, se poate da avizul dacă există o legătură între ISU București și patronii Golden Ideas, una dintre firmele agreate de pompieri!” – sursă a Gazetei

Discuție cu cineva de la SEG:

Cine a luat aprobările de la pompieri pentru finala Cupei României din 2014?

Nu noi, ci furnizorul nostru tradițional pentru spectacolul pirotehnic, firma Golden Ideas.

Au avut sigur autorizație?

Fără discuție! De altfel, autorizația se prezintă cu mai multe zile înainte, apoi la ședința tehnică, unde vin jandarmii și cei de la ISU, și o verifică și pompierii care sînt prezenți la meci.

Cum erau cei de la Golden Ideas?

La acțiunile noastre, impecabili. Știm că poate suna ciudat în aceste zile, dar acesta este adevărul. N-am avut niciodată nici o problemă, Cristi Niță și echipa lui erau niște profesioniști.

”Spectacolul de la finala Cupei n-a fost cine știe ce. S-au pus artificii, dar ele nu s-au înălțat prea mult de la gazon” – Organizator al evenimentului

DOI. 20 mai 2015, 16.000 de oameni în tribune.

LPF organizează finala Cupei Ligii, între Steaua și Pandurii Tg Jiu. Spectacolul pirotehnic pentru sponsorul Adeplast îl aduce o companie din Germania, aceea care a făcut spectacolul de la festivalul de muzică UNTOLD de la Cluj.

”50.000 de euro a primit firma din Germania și a fost un show grandios”, spune cineva de la Ligă. Ca și în cazul finalei Cupei României, nemții sînt cei care au obținut aprobările de la ISU.

De data asta, spectacolul durează 20 de minute și ridică artificiile, într-un snop impresionant, pînă la acoperiș. Se luminează tot cartierul. Evenimentul este descris de un oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal:

Au avut autorizația de la pompieri?

Bineînțeles! Le-am verificat și noi, am văzut ștampila de la ISU. Gîndiți-vă, pompierii erau de față, nu se putea face nimic fără ei.

Spectacolul de explozii și artificii a fost atît de mare?

Probabil cel mai mare care a avut loc pe Național Arena vreodată. De altfel, s-a făcut o repetiție cu o zi înainte. Pe noi, la Ligă, ne interesa cum se vor încadra în timp, dar au fost și pompierii, pe care i-a interesat aspectul pirotehnic al evenimentului.

După meci, poliția a sechestrat echipamentele pirotehnice! Dar totul a rămas secret.

Show-ul pirotenic de la Cupa Ligii a fost atît de strălucitor și de luminos, iar artificiile au urcat atît de sus încît la final a venit Poliția!

 

Citiţi ancheta integrală pe tolo.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com