Actualitate

Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea!

Două adăposturi tradiționale au fost construite, în Delta Dunării. Inițiativa și realizarea construcțiilor aparține Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”, cele două construcții, amplasate la Letea, lângă pontoanele de acostare, fiind realizate cu ajutorul meșterilor din Letea, conceptul arhitectural al construcțiilor aparținând studenților de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. Adăposturile au fost construite utilizând doar materiale specifice locului: lemn de salcâm, nuiele din răchită, stuf și papură.

”Prin acest proiect, dorim să aducem în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale, într-un design contemporan. Astfel dorim să arătăm că meșteșugurile deltaice nu s-au pierdut și că se poate construi modern în Delta Dunării, utlizând materiale tradiționale naturale, astfel încât să protejăm și promovăm patrimoniul cultural local”, susține Delia Popescu -Presedintele Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”.

”Mesajul nostru este acela de a reconsidera tehnicile tradiționale de construire, eficiența și integrarea lor în peisajul deltaic, dar și de reciclare a spațiilor construite”, a explicat Marius Voica, conf.dr. arhtect al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Reamintim că, în luna martie, aceeași asociație a lansat aplicația ”Radarul Deltei Dunării”, aplicație cu ajutorul căreia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor și al ambarcațiunilor în Biosfera Delta Dunării.

Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, fondată în anul 2007, are ca scop protejarea faunei și florei din Delta Dunării, protejarea speciilor de plante și animale amenințate cu dispariția, stoparea, prevenirea poluării și a braconajului, promovarea pescuitului sportiv și a turismului ecologic în Delta Dunării cât și semnalarea autorităților a tuturor neregulilor constatate.

Articolul Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea! apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.