Social Media

Îngrășământ din coji de banane pentru orhidee!

Ca să fertilizați orhideele, puteți să folosiți cojile de banane. Există 3 variante:

1.Pregătiți un ceai de banane, infuzând o linguriță de pulbere de banane într-un pahar de apă fierbinte. După ce ceaiul se va răci, hrăniți rădăcinile orhideelor cu el.

2.Folosiți pulberea obținută prin măcinarea cojilor de banane, uscate în prealabil la cuptor sau în deshidrator.

3.Preparați o infuzie: turnați 2 litri de apă rece peste 2 coji proaspete de banane și lăsați-le să se infuzeze pe parcursul a 2 zile. După aceasta strecurați soluția obținută și folosiți-o diluându-o cu apă în proporție de 1:1.

Cojile proaspete de banane sunt potrivite pentru ștergerea frunzelor de orhidee: ele devin lucioase și se îmbogățesc cu elementele folositoare, pe care le absorb în timpul acestui proces.

Cel mai bine ar fi să realizați fertilizarea cu coji de banane, atunci când apare o frunză nouă, alternându-o cu irigarea obișnuită. După ce frunza încetează să crească, fertilizările nu mai sunt necesare.

Nu fertilizați plantele abia cumpărate. Realizați acest lucru după ce se va sfârși perioada lor de înflorire.

Toamna și iarna nu realizați fertilizarea orhideelor mai frecvent decât o dată pe lună. De asemenea, plantele, care s-au îmbolnăvit sau abia au fost replantate, nu trebuie fertilizate cu coji de banane.

Spor la grădinărit!

The post Îngrășământ din coji de banane pentru orhidee! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.