Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Înmormântarea prinţului Philip, organizată ca în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a), fără să îmbrace forma unor funeralii de stat

funeralii

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a Regatului Unit, a fost condus pe ultimul drum, sâmbătă.

La întreaga ceremonie, desfășurată într-un impecabil stil britanic, au luat parte suverana și membri ai familiei regale. Sicriul, în care a fost depus la Castelul Windsor trupul Ducelui de Edinburg, a fost urcat de militari într-un Land Rover special modificat. A fost însoțit de unii membri ai familiei regale care au mers pe jos. Printre ei, Prințul Charles, băieții săi, prinții William și Harry.

Sicriul, pe care se aflau sabia ceremonială a prințului și șapca sa de ofițer de marină, a fost depus în Capela St. George din Windsor, construită în 1475. În ciuda tradiției, nimeni nu a purtat uniformă militară, din respect pentru prințul Harry, care nu mai are dreptul.

Slujba anglicană, oficiată de episcopul de Windsor, David Conner, a evocat trecutul prințului Philips ca ofițer în marină, acțiunile sale internaționale și cele șapte decenii în care a fost alături de Regină și a ajutat-o să traverseze diverse crize politice, sociale sau conflicte.

David Conner a spus: am fost inspirați de loialitatea sa neîncetată față de suverană, de serviciul său în slujba națiunii, de curajul, viziunea și credința sa. Numărul participanților la ceremonia religioasă a fost strict limitat. Ei au fost obligați să respecte rgulile de separare impuse de pandemie.

Prințul Philip, al cărui nume oficial era Ducele de Edinburgh, a murit la 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Sicriul în care a fost depus trupul său, a fost învelit în culorile steagului de arme al Danemarcei, Crucea Greciei și însemnele nobiliare ale Castelului din Edinburgh și ale familiei Mountbatten.

Prințul Philip a fost omagiat și de elevii școlii pe care a absolvit-o, Gordounstoun, din Scoția.

După încheierea slujbei religioase, sicriul a fost depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Înmormântarea prinţului Philip a fost organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monarhilor.

Planurile pentru această înmormântare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a şi respectă recomandările Guvernului britanic.

Sursa – stiri.tvr.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.