Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

INSP anunţă primul român infectat cu tulpina indiană a coronavirusului

Potrivit INSP, a fost confirmat primul român cu tulpina indiană a virusului SARS-COV-12. Până pe data de 16 mai 2021, în România au fost confirmate 12 cazuri cu varianta indiană de coronavirus, toate aceste cazuri fiind raportate doar la cetăţeni indieni.

INSP anunţă primul român infectat cu tulpina indiană a coronavirusului. Este vorba despre un cetăţean român, caz secundar al unui cetăţean indian. Până în prezent nu a fost înregistrat niciun deces.

Adrian Marinescu a explicat că încă nu se cunosc multe informaţii despre noua tulpină de coronavirus şi îi îndeamnă pe români să fie prudenţi.

„Trebuie să înțelegem că, atunci când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot. Sunt de acord că nu sunt suficiente date. Această tulpină indiană, care are două mutații la nivelul proteinei E,

este de urmărit în viitor, pentru că ne interesează mai multe lucruri: dacă este mai agresivă, dacă are o virulență care determină mai multe forme severe, şi atunci avem o mare problemă, dacă se transmite mai ușor.

În India a ridicat multe probleme dar știți bine că în India regulile de igienă, distanțarea şi, în general, măsurile de prevenție, sunt mult mai greu de respectat. Este o perioadă în care nu trebuie să fim îngrijorați dar trebuie să fim prudenți.

E important de văzut dacă această variantă virală ajunge să fie predominantă, să aibă impact important, sau va rămâne o situație limitată.

Nu putem trage o concluzie legată de agresivitate, nu putem spune că avem mai multe forme severe pentru că e tulpina din India.

Deocamdată, știm că se transmite destul de ușor în afara Europei în condițiile epidemiologice din India”, a explicat Adrian Marinescu la Antena 3. scrie romaniatv


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.