marți 21 august 2018 4:11 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Instanţa confirmă urmărirea penală pe numele lui Băsescu în dosarul răpirii jurnaliştilor
Adpres Market
instanta-confirma-urmarirea-penala-pe-numele-lui-basescu-in-dosarul-rapirii-jurnalistilor-18519143

Instanţa confirmă urmărirea penală pe numele lui Băsescu în dosarul răpirii jurnaliştilor

AdpresFM - Radio Online Stations  

adpres

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

De asemenea, instanţa a constatat ca rămasă fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de Vasile Blaga.

Acest dosar a fost deschis după ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu şi pe preşedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak în anul 2005.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmaţiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, şi anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliştilor ar fi dispărut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autorităţile de la Bucureşti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE şi cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 – 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El îl acuza pe Traian Băsescu de faptul că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak şi suma reală plătită răpitorilor.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 5, care şi-a declinat competenţa în acest caz pe 28 mai 2015. Cauza a ajuns apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care a retrimis dosarul la Judecătoria Sectorului 5.

sursa: jurnalul.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com