Actualitate

Întâlnire la nivel înalt SUA-China, în contextul tensiunilor din Marea Chinei de Sud

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, s-a întâlnit vineri, la Singapore, cu ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, pentru a încerca să amelioreze relaţiile între armatele cele două ţări, într-un context de tensiune în Marea Chinei de Sud.

Întâlnirea, care a durat circa 20 de minute şi a avut loc în marja summitului de apărare regional Shangri-La Dialogue, a fost „constructivă şi pozitivă”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului american interimar al apărării, lt. col. Joe Buccino.

Cei doi miniştri au discutat despre mijloacele de a aprofunda relaţiile militare între cele două ţări pentru a „reduce riscurile de neînţelegeri şi de erori de judecată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ei au discutat, de asemenea, despre cum „să coopereze mai bine pentru a respecta sancţiunile ONU impuse Coreei de Nord pentru a o face să renunţe la programul său de înarmare nucleară”, a adăugat el.

SUA, care reproşează Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, efectuează cu regularitate operaţiuni aşa-zise de „libertate de navigaţie” în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau deplasând nave de război în apropierea arhipelagurilor disputate.

Articolul Întâlnire la nivel înalt SUA-China, în contextul tensiunilor din Marea Chinei de Sud apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.