Actualitate

Întâlnire la nivel înalt SUA-China, în contextul tensiunilor din Marea Chinei de Sud

kitunghii.ro

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, s-a întâlnit vineri, la Singapore, cu ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, pentru a încerca să amelioreze relaţiile între armatele cele două ţări, într-un context de tensiune în Marea Chinei de Sud.

Întâlnirea, care a durat circa 20 de minute şi a avut loc în marja summitului de apărare regional Shangri-La Dialogue, a fost „constructivă şi pozitivă”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului american interimar al apărării, lt. col. Joe Buccino.

Cei doi miniştri au discutat despre mijloacele de a aprofunda relaţiile militare între cele două ţări pentru a „reduce riscurile de neînţelegeri şi de erori de judecată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ei au discutat, de asemenea, despre cum „să coopereze mai bine pentru a respecta sancţiunile ONU impuse Coreei de Nord pentru a o face să renunţe la programul său de înarmare nucleară”, a adăugat el.

SUA, care reproşează Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, efectuează cu regularitate operaţiuni aşa-zise de „libertate de navigaţie” în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau deplasând nave de război în apropierea arhipelagurilor disputate.

Articolul Întâlnire la nivel înalt SUA-China, în contextul tensiunilor din Marea Chinei de Sud apare prima dată în Cronica Romana.

pni.ro%20

Comment here