miercuri 17 octombrie 2018 6:31 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / INVESTIGAȚIE RISE PROJECT Dosarul Șova-Ponta | Banii pentru hrana muncitorilor au ajuns la politicieni
Adpres Market
TURCENI_BUN

INVESTIGAȚIE RISE PROJECT Dosarul Șova-Ponta | Banii pentru hrana muncitorilor au ajuns la politicieni

AdpresFM - Radio Online Stations  

TURCENI_BUNO parte din banii încasați de tandemul Dan Șova – Victor Ponta în afacerea Turceni erau destinați  salariaților ca să primească iaurt pentru că lucrează într-un mediu toxic. Procesul celor doi politicieni a început ieri la Înalta Curte de Justiție.

Schimbarea destinației banilor a fost posibilă după ce directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a decis, în iunie 2007, să reducă fondurile din care se cumpăra iaurt pentru angajații uzinei electrice. Aproape 350 de mii de lei au fost mutați astfel într-un fond special. Peste o lună, cu acești bani a fost plătită casa de avocatură a lui Dan Șova. Dumitru Cristea nu a răspuns solicitărilor reporterilor RISE pe marginea acestui subiect. Contactat telefonic, Dan Șova a spus că nu va face declarații despre dosarul său.

Referatul aprobat de Cristea

Istoria contractelor dintre casa de avocatură a lui Dan Șova și termocentralele Rovinari și Turceni din județul Gorj a început în 2006. Atunci, Laurențiu Ciurel, directorul de investiții al Complexului Energetic Rovinari, a înaintat un memoriu prin care solicita angajarea unei case de avocatură. Tot în 2006, Victor Ponta făcea parte din comisia parlamentară care investiga contractele prin care electrocentralele Rovinari și Turceni vindeau curent electric ieftin unor traderi privați de energie.

referat

În februarie 2007, a fost semnat primul contract cu casa de avocatură a lui Dan Șova și Complexul Energetic Rovinari. În același an,  casa de avocatură “Șova și Asociații” a încheiat un alt contract și cu Complexul Energetic Turceni, deși nu erau prevăzute astfel de cheltuieli în buget.

Citiți continuarea articolului pe riseproject.ro

Powered by WPeMatico

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com