Actualitate

Iohannis la MAI

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Internelor de către Marcel Vela, că în timpul guvernării PSD au existat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne „metode din cele mai perfide” pentru a „juca pe unii împotriva celorlalți”.

„S-a terminat aseară giuvernarea pesedistă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propiu și a găștii de partid pe care au creat-o, au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru pesediști. Acele trei guverne eșuate pesediste au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile în cele mai importante poziții în stat. Acest lucru a dus la ceea ce, din nefericire, am văzut cu toții și dumneavostră ați simțit cel mai puternic. Poliția, Jandarmeria, mai nou DSU, au fost sub un atac public constant. Asta, fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care n-aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu aveau nimic a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode din cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a afirmat Klaus Iohannis la sediul MAI, adresându-se oficialilor din instituție.

Președintele a făcut un apel pentru o schimbare la nivelul MAI în sensul acordării unei atenții sporite siguranței cetățeanului.

„În frunte cu domnul ministru, astăzi vă cer o schimbare de paradigmă. Începând de azi, veți pune în centrul preocupărilor dumneavoastră, a atuturor preocupărilor dumneavoastră siguranța cetățeanului român. Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales după o perioadă tulbure pentru acest Minister de maximă importanță pentru România. Faptul că ați avut un interimat fără ministru este una dintre cele mai mici probleme pe care le aveți de rezolvat”, a precizat șeful statului.

La ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Interne de către Marcel Vela a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

 

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.