Actualitate

Iohannis: Școlile trebuie să treacă toate în online, angajații să treacă la telemuncă, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Masca, obligatorie peste tot

iohannis cu masca

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi seara, la ședința de Guvern, în cadrul căreia a declarat că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a ţine sub control pandemia de COVID-19.

„Sunt necesare măsuri ferme, mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan national. Şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21.00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată. Petrecerile publice şi private trebuie interzise, târgurile şi pieţele închise, iar portul măştii trebuie să fie obligatoriu peste tot în ţară, in toate locurile publice si la toate locurile de munca, in interior si in exterior. Firmele si autoritățile trebuie să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mai mică”, a spus Klaus Iohannis.

Măsurile anunțate de şeful statului urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

C.Zamfir, AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.