Editoriale

Iohannis? Un Președinte eșuat al unui Stat eșuat. Omul nu caută excelența, ideile inovatoare, vârfurile. Cea mai mare păcăleală a ultimilor zece ani.

Iohannis e cea mai mare păcăleală a ultimilor zece ani de viață publică românească. Plin de complexe monarhice și frustrări provinciale, Președintele nostru etern relaxat a inaugurat ruptura de popor că mod de lucru al șefului Statului în relația cu supușii.

Sub ochii familiei prezidențiale formate din dascăli sibieni, școala românească s-a prăbușit la toate testele Pisa. Mediul de afaceri a fost abandonat. Datoria guvernamentală a crescut. Bugetul serviciilor secrete a fost îmbunătățit, spre satisfacția unei junte de generali intriganți și incompetenți.

Politician oportunist, interesat de viitoare funcții la Bruxelles, dar și un bărbat limitat cognitiv și slab instruit, Klaus Iohannis a forțat ruptura PNL de orice ethos conservator, patriotic, liberal-clasic sau creștin democrat.

Ce a promovat, în schimb?

Figuri corupte (precum Alina Gorghiu) sau yesmeni obedienți și agresivi, de talia lui Florin Cîțu. Iohannis a privit indiferent la deșertificarea demografică a României, apărând migrația ilegală a populațiilor extra-europene spre bătrânul continent. Iohannis a refuzat să fie patronul artelor, sponsorul literelor și prietenul culturii naționale.

Iohannis a refuzat dezbaterea electorală, meritocrația în diplomație și rolul constituțional de mediator între partide. N-am să uit niciodată că tot Klaus Iohannis a girat demonizarea a milioane de români considerați „medievali”, „fanatici” sau „fundamentaliști” doar pentru că și-au exprimat susținerea în favoarea familiei naturale, a inocenței copilăriei și a valorilor pro-vita.

Cu agricultorii nu s-a văzut niciodată, pe fermieri nu-i cunoaște deloc, iar cu bisericile n-a avut decât interacțiuni protocolare. Ce a făcut, de fapt, Președintele Iohannis vreme de șapte ani? A jucat golf, privind cu dispreț spre talpa țării. Când spitalele au ars, el a ridicat neputincios din umeri.

Când lideri serioși din PNL l-au sancționat (mă gândesc la Ilie Bolojan), el s-a înconjurat de politruci și cățavenci. Visul lui Iohannis e plăsmuit de-o ureche surdă așezată pe-o pernă de gâscă într-un somn dulce trăit la Palatul Cotroceni.

Omul nu caută excelența, ideile inovatoare, vârfurile.

Ce-l mulțumește e doar monologul repetitiv, confortul gastronomic și postura comodă. La capitolul „reușite” a bifat doar la concedii prelungite la Miami, sesiuni de shopping prin Germania și Italia, titluri fade, premii și onoruri nemeritate, un stil hedonist de viață doar pe covor roșu și-n limuzine de lux.

Klaus Iohannis? Un Președinte eșuat al unui Stat eșuat.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.