vineri 17 august 2018 7:17 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Ion Cristoiu: Din ciclu Sunt mîndru că sunt babuin | Ambasadorul american în România, Hans Klemm, n-a catadicsit să participe la comemorarea amărîților de militari români căzuți de dragul SUA în Afganistan și Irak
Adpres Market
monumentul-veteranilor

Ion Cristoiu: Din ciclu Sunt mîndru că sunt babuin | Ambasadorul american în România, Hans Klemm, n-a catadicsit să participe la comemorarea amărîților de militari români căzuți de dragul SUA în Afganistan și Irak

AdpresFM - Radio Online Stations  

monumentul veteranilor

Știre difuzată de RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie, ora 16:07):
„Realizator: Eroii Armatei României care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herţegovina, au fost comemoraţi astăzi la Monumentul Militarilor Români din Parcul Tineretului din Capitală. Participanţii, oficialităţi din MApN, membri ai familiilor, cadre militare, veterani de război şi elevi au depus coroane de flori şi au evocat sacrificiul militarilor români în misiunile din străinătate.
Sergentul major în retragere, Daniel Porumb, grav rănit în anul 2007 în Irak, a vorbit despre această experienţă, care i-a schimbat definitiv viaţa:
Daniel Porumb:
Această întâmplare nefericită m-a afectat profund fizic, dar şi moral. De atunci, au trecut mai bine de opt ani. Ca orice om, după o asemenea întâmplare nefericită, am fost deosebit de afectat, dar încerc să văd jumătatea plină a paharului şi să merg mai departe. Nu-i uşor să faci atât de abrupt trecerea de la tânărul dinamic, entuziast cu vocaţie sportivă, la condiţia omului ţintuit în scaun cu rotile.
Realizator:
În toată ţara sunt organizate astăzi ceremonii militare la mormintele celor 26 de eroi ai Armatei Române, cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operaţii.

Cei 26 de militari români și-au pierdut viața în Afganistan, Irak și Bosnia Herțegovina, trimiși acolo de România la cererea Statelor Unite ale Americii.
România, aliat fidel al Americii, la fel cum a fost în trecut aliat fidel al Germaniei și, mai apoi, al URSS, a pus la dispoziția cruciadelor americane nu numai vieți (26!), dar și mulți bani, deoarece participarea pe fronturile Coalițiilor conduse de Washington implică bani de la Bugetul țării.

Altfel, ca și la Stalingrad în 1942, românii n-au ce căuta la mama dracului, departe de țară, în Cruciade angajate de Marile Puteri în confruntarea lor pentru stăpînirea Planetei.
Și dacă românii au ajuns să moară la mama dracului, în Afganistan, în Irak, de dragul Americii, nu vi se părea normal ca la Comemorarea militarilor români în teatrele de operații să fie prezent și noul ambasador american Hans Klemm?!
Cu atît mai mult s-ar fi impus asta cu cît, de cînd a venit la București, ambasadorul e hiperactiv, implicîndu-se major în politica internă a României, indicînd românilor să iasă în stradă, făcînd aprecieri în legătură cu tot ceea ce se întîmplă în politica românească, mai ceva ca un comentator politic.

De cînd a venit în România ambasadorul american n-a făcut un singur gest menit a dovedi că respectă trecutul poporului român.
N-a pus o floare la Mărășești sau măcar la Mormîntul Eroului necunoscut de la București.
Scriam pe cristoiublog.ro că în iunie 2015 ambasadorul britanic în România a făcut gestul emoționant de a merge pînă la Mărăști, în Vrancea, pentru a depune o jerbă de flori la Mausoleul dedicat uneia dintre cele mai crîncene bătălii din Istoria României.
Ambasadorul american n-a fost la nici un monument al trecutului nostru, la nici o școală din România, la nici un moment ținînd de tradițiile noastre.

N-a fost iată nici măcar la comemorarea amărîților de români care au murit de dragul Americii.
A fost în schimb la toate instituțiile de forță ale României, pe care s-a grăbit să le binecuvînteze.

Explicabil.
Așa făceau ambasadorii americani în țările Americii Latine, zise și ale Curții din dos a Americii.
Acum, nici un ambasador american nu și-ar permite să binecuvînteze instituțiile de forță ale vreunei republici din America Latină sau să se manifeste ca un Dresor trimis de Centru într-o colonie de babuini.
Își permite asta în România!

 

Sursa: cristoiublog.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com