Actualitate

ISĂRESCU IA APĂRAREA BĂNCILOR! DIN NOU!

Cu toate că indicele Robor este cel mai scăzut din ultimele șapte luni, Isărescu nu vrea ca băncile să plătească taxe.

Este evident că o economie funcțională nu poate fi imaginată astăzi fără bănci. De aici însă, de a le cunoaște necesitatea, până a le permite, ba chiar a le încuraja prin atitudinile tale, ca organ de reglementare, abuzuri și profituri uriașe în detrimentul, până la urmă al unor parteneri de afaceri, este însă o cale foarte lungă. Și extrem de murdară, dacă ne gândim că de fapt acei parteneri pe cârca cărora băncile au făcut, anul trecut, profituri record în țara noastră, sunt chiar românii. Pe persoană fizică, pentru că băncile nu doresc să sprijine și IMM-urile românești. Cu toate acestea, chiar dacă nu mai este nicio surpriză pentru nimeni, guvernatorul BNR (instituție de reglementare în domeniul bancar) Mugur Isărescu le ia din nou partea băncilor și l-a atacat pe ministrul finanțelor Eugen Teodorovici pentru taxa pe lăcomie.

“Nu poți să vii așa cu o bombă cum e legea asta, anti-lăcomie, înainte de Crăciun. Domnul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici să vorbească acum cu băncile, să le explice legea. Sunt anumite prevederi pe care, vă spun, că nici noi nu le înțelegem,” a spus Mugur Isărescu. Pe de o parte, la o astfel de atitudine, aproape că nu mai poți avea reacție. Cifrele însă sunt cele care vorbesc. De la anunțul introducerii taxei pe lăcomie, indicele Robor, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a fost în continuă scădere. Chiar BNR a anunțat că indicele Robor la trei luni a scăzut, marți, la 2,92%, cel mai mic nivel din iunie 2018 până în prezent. Totodată, marţi, indicele Robor la şase luni a scăzut la 3,27%, cel mai mic nivel din 29 iunie 2018, când a fost 3,24%. Așadar, taxa pe lăcomie pare să mai stăvilească din avântul cămătăresc al băncilor și vine în sprijinul românilor. Da, al românilor, nu al băncilor apărate de Mugur Isărescu.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.