Actualitate

Italia prelungeşte până în octombrie STAREA DE URGENŢĂ. Guvernul a propus, Parlamentul a aprobat

Parlamentul italian a votat miercuri prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a facilita luarea de decizii de către guvern în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

Actuala stare de urgenţă expiră pe 31 iulie.

Senatul italian a votat primul, marţi seară, autorizarea prelungirii stării de urgenţă, iar apoi deputaţii au dat şi ei undă verde acestei decizii miercuri.

„Din nefericire, pandemia nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic”, a declarat şeful guvernului, Giuseppe Conte.

Multă vreme Italia s-a situat pe primul loc în Europa în privinţa numărului de îmbolnăviri, dar și prin numărul de decese din cauza virusului neglijat o vreme și tratat ca o ”gripă ușoară”, așa cum tratează azi un procent semnificativ din români. Compararea României de azi, cu ceea ce era Italia atunci când noi nu înregistrasem decese de Covid-19, începe să fie justificată.

D. Dumitru, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.