Actualitate

Jane Fonda, arestată din nou la un protest pe tema schimbărilor climatice în Washington

 Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, s-a numărat printre cele 17 persoane care au fost arestate vineri la un protest organizat în Washington şi puse sub acuzare pentru obstrucţionarea circulaţiei şi participarea la un miting neautorizat, potrivit tmz.com.

Jane Fonda, câștigătoare a două premii Oscar, a demonstrat că este un om de cuvânt, după ce a declarat că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice.

Astfel, vineri, Fonda a fost arestată din nou, după ce a fost reţinută de forţele de ordine şi pe 11 octombrie.

La protestul de vineri, care a avut loc în fața Capitoliului american, aceasta a fost însoţită de colegul său din producţia „Grace and Frankie” şi legenda serialului „Lege şi Ordine/ Law & Order” Sam Waterston.

La fel ca şi săptămâna trecută, lui Fonda i s-au pus cătuşe şi a fost urcată într-o dubă de poliţie.

Jane Fonda a anunțat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simțit inspirată „de mișcarea incredibilă creată de tineretul nostru”.

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face față schimbărilor climatice.

Jane Fonda a participat la o serie de proteste, rostind chiar un discurs la Los Angeles cu ocazia grevei climatice globale, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Greva climatică globală a fost parţial inspirată de activismul elevei suedeze Greta Thunberg, care a lansat o campanie de proteste săptămânale, intitulată „Vineri pentru Viitor”, cu scopul atragerii atenţiei asupra efectelor schimbărilor climatice.

Fonda a câștigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul „Klute” al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obținut pentru partitura din drama „Coming Home/Întoarcerea acasă”, semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului și pentru cauza femeilor și pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciții de fitness în anii 1980.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.