Actualitate

Jeremy Corbyn a condamnat „lovitura de stat îngrozitoare” din Bolivia

 Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a catalogat demiterea președintelui bolivian Evo Morales ca fiind o „lovitură de stat îngrozitoare”, pe care a condamnat-o cu vehemență, relatează site-ul publicației The Daily Mail.

Oficialul britanic a transmis, prin intermediul unei postări pe platforma Twitter, că evenimentele petrecute în Bolivia reprezintă o lovitură de stat care subminează democrația din statul sud-american. „Să îl văd oe Evo Morales care, alături de o mișcare puternică, a adus atât de mult progres social, forțat să demisioneze de către armată este îngrozitor”, a apreciat Corbyn.

„Condamn această lovitură de stat împotriva cetățenilor bolivieni și susțin democrația, justiția socială și independența”, a adăugat liderul laburist.

Evo Morales, aflat la conducerea Boliviei de aproape 14 ani, a declarat duminică că se va retrage din funcția prezidențială după ce armata a cerut demiterea sa, iar aliații săi l-au părăsit, în contextul protestelor de stradă ce persistă de săptămâni. Fostul președinte bolivian a încercat să sfideze reglementările constituționale, preluând un al patrulea mandat la conducerea statului.

Mai mulți ofițeri de poliție s-au alăturat sâmbătă mișcării de protest a cetățenilor în cel puțin trei orașe boliviene, contestând rezultatele alegerilor prezidențiale din țară și solicitând demiterea președintelui Evo Morales. Cel puțin trei persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și susținătorii președintelui Morales de la începutul manifestațiilor, pe 20 octombrie.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.