Actualitate

Jonathan Pryce: „Dacă Papa Francisc vede filmul «Cei doi papi», sper că va fi amuzat”

Producătorii filmului biografic regizat de Fernando Meirelles „Cei doi papi/ The Two Popes”, din distribuția căruia fac parte actorii Anthony Hopkins și Jonathan Pryce, speră că maniera în care povestea e transpusă pe marile ecrane nu îl va jigni pe Suveranul Pontif, potrivit Reuters.

Regizorul Fernando Meirelles îl admiră pe Papa Francisc, dar afirmă că noul film, ce încercă să intre în mintea Suveranului Pontif, îi expune câteva slăbiciuni.

Retragerea dramatică a Papei Benedict al XVI-lea, pe 11 februarie 2013, și ascensiunea Papei Francisc sunt temele în jurul cărora este construită pelicula. Producătorii filmului și-au imaginat conversațiile pe care cei doi le-au avut în momentul transferului de putere.

„Am făcut filmul pentru că sunt un mare fan al Papei Francisc. Cred că reprezintă o voce importantă în lume, astăzi. Vede planeta holist, ca un întreg, și încearcă să construiască punți, în timp ce toți ceilalți vor să ridice ziduri. Am realizat filmul pentru a-l cunoaște mai bine și pentru a promova afirmațiile lui. Este foarte onest. Arătăm greșelile pe care le-a făcut în urmă cu 30 de ani în Argentina, dar, în final, descoperim că este o persoană demnă de sprijinit”, a declarat, luni, regizorul Meirelles la Festivalul de Film din Londra.

Cunoscutul actor Anthony Hopkins, în vârstă de 81 de ani, îl va interpreta pe Papa Benedict, în timp Papa Francisc va fi adus pe marile ecrane de Jonathan Pryce.

„A fost un personaj incredibil de interpretat, expunându-i strălucirea, slăbiciunile, puterea și ceea ce poate realiza în calitatea unui lider de care avem o nevoie disperată în viața politică actuală. Este cineva care ne poate arăta calea, care ne poate arăta cum să trăim și să ne întoarcem la vechile valori creștine. Dacă vede filmul, sper că va fi amuzat. Sper că nu se va enerva și că va înțelege că am încercat să portretizăm esența unui om și obiectivul lui”, a declarat actorul Jonathan Pryce.

Filmul produs de Netflix va fi lansat pe 27 noiembrie în Statele Unite ale Americii și va fi disponibil pe platformă în luna decembrie.

Jorge Mario Bergoglio este al 266-lea episcop al Romei și a fost ales papă al Bisericii Catolice pe 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. În perioada 31 mai – 2 iunie, 2019, Papa Francisc a efectuat o vizită în România, sub genericul „Să mergem împreună!”.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.