Actualitate

Klaus Iohannis a zburat duminică catre ONU cu un avion Dassault Falcon, al carui cost de inchiriere este de 10.700 dolari pe ora.

Președintele Klaus Iohannis a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet, arată o postare pe Instagram a site-ului boardingpass.ro.
Dassault Falcon 8X (LX-LXL)

Potrivit site-ului Paramountbusinessjets, rata medie pentru închirierea unui astfel de avion este de 10.700 de dolari pe oră. Avionul poate transporta 12 persoane și are doi piloți. El poate zbura fără escală de la București la New York, neavând nevoie de alimentare timp de 14 ore. Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU, organizată la New York, și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 21-23 septembrie 2021, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Președintele României va lua parte, la invitația Președintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., la data de 22 septembrie 2021, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care vor fi reliefate eforturile țării noastre de combatere a pandemiei, precum și susținerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătății, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute, arată Administrația Prezidențială.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.