Actualitate

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul comemorării a 75 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord: ‘Lichidarea comunității, o îngrozitoare crimă colectivă, un genocid’

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul comemorării a 75 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord.

”Lichidarea comunității evreiești transilvănene a fost o îngrozitoare crimă colectivă, un genocid care a lăsat Ardealul orfan și suferind. Avem datoria morală de a onora memoria victimelor inocente, dar și de a lua măsuri pentru ca astfel de acțiuni să nu se mai repete vreodată”, se arată în mesajul prezentat de către Andrei Muraru – Consilier Prezidențial, în cadrul evenimentelor comemorative organizate la Sighetu Marmației.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Comemorăm, astăzi, 75 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord, una dintre cele mai cumplite tragedii ale secolului XX. Orbit de ură împotriva evreilor și manifestând un dispreț profund față de demnitatea umană și față de drepturile și libertățile individuale, regimul nazist, în strânsă colaborare cu autoritățile ungare ale vremii, a pus la cale un plan diabolic menit să soluționeze așa-numita «chestiune evreiască» în teritoriul ocupat, de la România, al Transilvaniei de Nord.

131.639 de evrei au fost astfel deportați din Transilvania de Nord. Înghesuiți în vagoane de marfă și lăsați fără identitate, acești oameni au pornit pe drumul ororilor de neimaginat și, în final, al morții în lagărele de exterminare naziste.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.