Actualitate

Klaus Iohannis, noi declaratii: „Starea de urgenta NU va fi prelungita”

Președintele României a avut astăzi o ședință privind măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19 în România. Astăzi au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu noul virus, iar 803 persoane infectate au decedat.

Klaus Iohannis noi declaratii „Starea de urgenta NU va fi prelungita”

Klaus Iohannis anunță noi măsuri
Președintele Klaus Iohannis a menționat că stare de urgență nu va fi prelungită, mai exact, 14 mai va fi singura zi în care starea de urgență va fi activă. Totodată, președintele a declarat că starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă.

„Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic. Weekend-ul de 1 mai am văzut că lucrurile au stat destul de bine și sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative le restricțiilor.

Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret și data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare e urgență. Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa-numită stare de alertă. Starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă”, a spus președintele.

Noile măsuri luate după 15 mai
Șeful statului a precizat că după 15 mai, vor fi deschise treptat saloanele, frizeriile ,muzeele cabinetele stomatologice. Referitor la sporturile de performanță, acestea vor rămâne interzise. Iohannis a declarat că relaxarea măsurilor se va face pas cu pas și reamintește că purtarea măștilor de protecțe este obligatorie.

De asemenea, interdicția întâlnirilor pentru mai mult de 3 persoane rămâne interzisă.

”După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem”.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală – coafură, frizerie. Sporturile individuale vor fi permise. Rămâne interdicția că întâlnirile sunt interzise pentru mai mult de 3 persoane.”

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.