Actualitate

Kovesi: „Vom avea de-a face cu cazuri complexe, legate de anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi”

Kovesi: „Vom avea de-a face cu cazuri complexe, legate de anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi” Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Parchetului European spune, pentru El Pais, că perioada următoare va aduce o serie de provocări pentru instituţia pe care o conduce şi că o serie de dosare importante urmează să fie soluţionate.

Kovesi: „Vom avea de-a face cu cazuri complexe, legate de anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi”

Cotidianul spaniol El Pais a publicat un interviu cu Laura Codruţa Kovesi, în care aceasta vorbeşte deschis despre marea bătălie care va urma, spune ea, pentru apărarea statului de drept în Uniunea Euopeană.

„Laurei Kövesi i s-a încredinţat o sarcină colosală: trebuie să construiască de la zero noul birou al procurorului general european. Românca, cunoscută la Bruxelles pentru rezultatele din timpul conducerii agenţiei anticorupţie din ţara sa, s-a stabilit deja la Luxemburg pentru a investiga infracţiunile economice legate de fonduri europene şi TVA”, scrie El Pais, potrivit adevarul.ro.

Într-un interviu prin videoconferinţă pentru sursa citată, noul procuror general al UE anunţă că doreşte să creeze o „instituţie independentă”.

„Trebuie să arătăm că legea este aceeaşi pentru toată lumea”, spune Kövesi, care punctează, declarând scopul final al mandatului său: „Parchetul European este un mijloc de apărare pentru statul de drept în UE”.

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, (n. , Sfântu Gheorghe, România) este un procuror român care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018.

Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.