marți 25 septembrie 2018 3:49 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Kremlinul calcă strâmb | 13 morți după ce Rusia a bombardat un spital de campanie din Siria
Adpres Market
2015_10_22_siriaa_rsz_crp

Kremlinul calcă strâmb | 13 morți după ce Rusia a bombardat un spital de campanie din Siria

AdpresFM - Radio Online Stations  

2015_10_22_siriaa_rsz_crpKremlinul este criticat pentru faptul că avioanele sale de luptă au a.tacat deja cel puţin 3 spitale siriene, provocând numeroase morţi civile, în loc să se concentreze asupra ţintelor Statului Islamic.

Un atac aerian rusesc în provincia siriană nord-vestică Idlib a lovit un spital şi a ucis cel puţin 12 oameni, inclusiv personal medical, a declarat miercuri un grup de monitorizare, conform RFE/RL.

“Lovitura a avut loc [în seara zilei de 20 octombrie] în oraşul Sarmin. Printre cei ucişi s-au aflat un fizioterapeut, o asistentă medicală şi un membru al apărării civile”, a declarat Rami Abedel-Rahman, şeful organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Londra.

Syrian-American Medical Society (SAMS), de care aparţine spitalul respectiv, a declarat pe Facebook că unitatea sa din Sarmin a fost “vizată în mod direct”.

Organizaţia a adăugat că, pe lângă pierderile de vieţi omeneşti înregistrate, spitalul a fost grav afectat.

Doctorii voluntari ai SAMS Foundation oferă servicii de îngrijire medicală în Siria, Iordania, Turcia şi Liban.

SAMS a declarat că loviturile aeriene ruseşti au vizat cele două spitale existente în sudul oraşului Alep în 19 octombrie, forţându-i să evacueze pacienţii şi să închidă unităţile. La acea vreme, SAMS a cerut ruşilor să nu mai atace unităţile medicale şi civilii.

Abdel-Rahman a declarat că avioanele ruseşti au vizat oraşul Sarmin de mai multe ori în ultimele săptămâni.

Presa siriană pro-guvern a declarat că loviturile ruseşti au distrus sediul unor terorişti în Sarmin, dar nu a menţionat nimic de spital.

În 30 septembrie, forţele aeriene ruseşti au început o campanie de bombardare a poziţiilor Statului Islamic în Siria, la cererea guvernului din Damasc. Totuşi, SUA şi aliaţii săi acuză Moscova că urmăreşte doar să îl susţină pe preşedintele Bashar al-Assad şi, în consecinţă, atacă poziţiile grupurilor de opoziţie şi mai puţin pe cele ale Statul Islamic.

SUA şi aliaţii săi au subliniat în repetate rânduri că războiul din Siria se poate termina doar pe cale paşnică, printr-o soluţie politică, care prevede în cele din urmă retragerea de la putere a lui Assad.

De asemenea, intervenţia rusă în Siria s-ar putea dovedi a fi costisitoare pentru Moscova ţinând cont de faptul că ofensiva siriană împotriva rebelilor nu se desfăşoară conform aşteptărilor. O acţiune militară pe termen lung, fără câştiguri tangibile pentru regimul sirian, ar putea eroda efectul propagandistic al campaniei ruseşti de bombardamente.

sursa: epochtimes-romania.com

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com