Sanatate

Lăsând la o parte faptul că nu este un gest elegant și sfidează bunele maniere, te-ai gândit vreodată la riscurile scobitului în nas?

Lăsând la o parte faptul că nu este un gest elegant și sfidează bunele maniere, te-ai gândit vreodată la riscurile scobitului în nas?

Potrivit medicului orelist Erich P. Voight, scobitul în nas poate duce la apariţia unor leziuni sau sângerări ale foselor nazale. Dacă acestor sangerări li se adaugă bacteriile pe care le transmiţi de pe degetele murdare, lucrurile se complică şi pot apărea infecţii. 

De exemplu, dacă nu te speli pe mâini după ce intri în contact cu o persoană răcită sau gripată, aceste microorganisme ajung în căile nazale şi, la rândul tău, vei ajunge în scurt timp să te plângi de simptomele acestor infecţii respiratorii.

Chiar dacă şi adulţii „se dedau” la scobitul în nas, gestul este preferat în special de copiii mici, care nu ţin cont de părerea celor din jur. Şi pentru că prichindeii sunt tot timpul curioşi, îşi bagă mâinile prin tot felul de locuri şi nu se spală atât de des cât ar trebui, riscul e cu atât mai mare, pentru că sistemul lor imunitar este încă fragil şi sensibil în faţa infecţiilor. De altfel, sângerarea nazală la copii este, de multe ori, consecinţa scobitului în nas.

Citește continuarea pe CSID. 

Apropo, știai că Ziua Scobitului în nas este pe 23 Aprilie?

Citește mai multe aici.

Daca va plac articolele noastre va rugam frumos sa nu uitati sa va abonati cu un LIKE la pagina de facebook! Sarbatori Fericitate cu drag echipa <3


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.