Retete Culinare

Lebar de casa – Reteta traditionala de Craciun

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Timp de gatire:  min
  •  Gata in:  min

INGREDIENTE

  •  1 ficat porc
  •  2 plămâni
  •  1 plină
  •  200 g carne grasă de pe guşa porcului
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete pentru masa de Crăciun. Aici ai cea mai simplă și răspândită rețetă de lebar de casa, dacă o respecți o să îți iasă un lebăr atât de bun, nu vei mai cumpăra vreodată făcut de alții!

Mod de Preparare Lebar de casa, pas cu pas !…

1.   Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.
2.   Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.
3.   La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Lebarul de casa se poate servi cu hrean sau mustar, in functie de preferinte.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...





Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.