Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Editoriale

Lectie: Profesorul avocat Piperea dă o adevărată lecție de responsabilitate și de morală lui Cîțu și Iohannis.

Piperea dă o adevărată lecție de responsabilitate și morală lui Cîțu și Iohannis, care calcă în picioare și speranța unei formule autentice de capitalism. Gheorghe Piperea reacționează după ce președintele Iohannis a ignorat pur și simplu marile scandaluri în care este implicat Cîțu,
Avocat Gheorghe Piperea

Cîțu a comis două dintre cele mai grave fapte: urcatul beat sau drogat la volan și… țeapa…
Ori, Cîțu le-a comis pe amândouă, a si fost dovedit dar Iohannis îl ajută să scape nepedepsit.

”Cîțu pare a fi fost luat în brațe de Iohannis”, constată Piperea, observând că ”nu importă că semnalul seamănă cu favorizarea infractorului moral – până la urmă, e treaba dlui Iohannis cum vrea să iasă din istorie, cu fruntea sus sau cu pata verde – vișinie pe sacoul alb de ospătar”.

Dar, în opinia profesorului universitar de Drept privat, este cel puțin la fel de important că ”sentimentul responsabilității, esențial pentru capitalismul meritoriu și pentru organizarea rațională a societății democratice, primește lovituri letale zilele astea, de la toți cei care au sărit să îl absolve pe Cîțu pentru „păcatele tinereții”, prin diluarea responsabilității sale individuale în mulțimea celor care, cică, se mai urcă la volan beți-criță, din când în când.

Și, apropo de asta, Piperea atrage atenția că, spre deosebire de tânărul Cîțu, ”99,999% dintre șoferii români nu se urcă beți la volan, iar cei care o fac sunt băgați la pușcărie grea, în proporție de peste 90%”. Piperea subliniază un aspect esențial, pe care Iohannis și Cîțu îl sfidează: ”Fără răspundere, nu există nici capitalism, nici libertate”.

Efectele scandalului Cîțu sunt ”catastrofale pentru tânăra generație”, spune Pipera.

”Mesajul transmis de corul de lăudători – bocitoare – propagandiști venali ai lui Cîțu este catastrofal pentru tânăra generație – este ok să te urci la volan beat, că nu e mare scofală, e cool să tragi pe nas prafuri sau fumuri de „iarbă”, că tot progresistu’ o face, numai medievalii se tem de efectele minunate ale stupefiantelor, dați-i naiba de înapoiați, votați poneiul roz sau inorogul curcubeic”, scrie reputatul om de Drept.

Piperea încheie în stil pamfletar lecția pentru Iohannis, Cîțu și cei care susțin ignorarea scandalurilor – făcând o referire la ”responsabilitatea” care ni se cere în cazul pandemiei – și cererile vizibil exagerate ale autorităților.

”Cică, pentru a salva bunici, tre’ să porți mască, poate chiar trei, poate chiar în piscină, în valuri, pe cărări de munte, pe macarale care strălucesc în zare. De asemenea, pentru a salva turma, tre’ să te injectezi regulamentar, poate chiar cu trei-cinci doze, chit că serul este experimental, nu ajută la varianta delta și nici nu oprește transmiterea bolii”, scrie Piperea.

În paralel, exemplu în stil Cîțu, aplicat la ideea ”ce conține vaccinul”: ”Dar măcar „știm” ce conține – libertate, normalitate (Cîțu style, adică pă glojdeală și good shit), concerte, festivaluri, dinee cu proști”.

„Fiți, bă, dreacu’, responsabili, că și Cîțu e. Uite-l ce bine știe să bolborosească date și fapte din trecutul propriu, glorios, în care a făcut „de toate”, încheie Gheorghe Piperea această veritabilă lecție de bun simț și responsabilitate.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.