Actualitate

Libertate.init(): Despre munca programatorului angajat. 5 000 euro pentru un freelancer începător

Ca să începem cu începutul, îți spunem așa – pentru a câștiga, ai nevoie să știi exact cât pierzi! Iar faptul că tu stai angajat, te ajută să pierzi 24000 euro anual. Adică 2000 euro pe lună!

Lună de lună tu pierzi 2 000 euro, prin simplu fapt că stai angajat într-o companie, când ai putea să lucrezi în libertate. Să fii freelancer de succes! Știu, îmi vei spune că e bine să fii angajat, că e sigur, banii vin, echipa e ok și multe altele, dar noi venim și îți spunem că după o vreme totul va fi o rutină atât de obositoare, încât nu vei mai găsi plăcere în ceea ce îți stă în sânge – talentul tău de programator.

Mai mult decât atât atunci când ești programator cu experiență și ești super bun în ceea ce faci, ai nevoie să te dezvolți. Chiar dacă avansezi în funcție, nu e o garanție a faptului că te vei dezvolta sau vei crește. Pentru asta e nevoie de oameni noi dinamism, interacțiune, dat cu capul șamd. Suntem convinși că îți dorești să crești și să te autodepășești.

Exercițiu de imaginație: Se dă situația:

La finalul anului 2021, tu ai în cont cu 24 000 euro mai mult decât ar fi fost normal, iar apoi primești un mail de la managerul tău prin care ți se spune că trebuie să faci un transfer de 24 000 euro în contul companiei, fiindcă acei bani sunt ai lor. Sunt ai lor fiindcă lună de lună ei te-au ținut angajat, au plătit la stat pentru tine și ți-au oferit de muncă.

Gândește-te sincer cum te face situația de mai sus să te simți. Ești confortabil cu pierderea a 24 000 euro, care pot însemna o mașină nouă, o vacanță sau chiar avansul pentru casa la care visezi de mic?

Noi credem că nu ești, fiindcă e vorba de valoarea muncii tale, de ceea ce tu dai pentru compania care te ține angajat. De ce nu ai putea să oferi aceeași valoare pentru tine, pentru persoana ta și pentru valoarea ta de programator?

5 000 euro pentru un freelancer începător

La începutul carierei de programator freelancer, tu vei câștiga în jur de 5 000 euro, ceea ce e deja cu 2 000 euro mai mult decât câștigi la locul actual de muncă. Pornim de la un salariu în medie de 3 000 euro, pentru un programator cu minim trei ani experiență. De aici începe pierderea despre îți povesteam mai sus, cei 2 000 euro lunar.

De ce e normal să câștigi deja 5 000 euro?

Fiindcă tu faci deja banii ăștia, doar că nu știi. Clientul companiei pentru care tu lucrezi, plătește deja suma asta pentru tine, dar la tine ajunge doar o parte din banii respectivi.

Întradevăr nu este ușor să cunoști încă de la început toate instrumentele unui freelancing de succes, dar procesul se poate învăța, iar în câteva luni tu vei ajunge să fii deja confortabil și să te vinzi la adevărata ta valoare.  Vorbim despre skill-uri de negociere, comunicare, câteva informații despre facturare, dar nu e nimic extrem de greu. Adică tu știi deja să faci partea cea mai dificilă, de ce te-ai bloca în câteva mici detalii?

În acest proces, care te ajută să faci față cu brio în piața globală de IT,  noi, echipa Libertate.init() te ajutăm cu tot ceea ce ai nevoie. Scrie-ne un mesaj aici și vom stabili împreună care sunt pașii tăi înspre o carieră de succes.

Atunci când lucrezi ca freelancer, experiența muncii este diferită, iar valoarea pe care o câștigi, în timp, este net superioară rutinei dintr-o companie.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.