Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Liderii USR-PLUS sunt foarte nemultumiti si îi cer explicații premierului Cîțu pentru rectificarea bugetară.

Liderii USR-PLUS sunt foarte nemulţumiţi de suma pe care Ministerul Transporturilor a primit-o la rectificarea bugetară, de zece ori mai puţin decât ceruse ministrul Drulă pentru proiecte de infrastructură. Barna şi Cioloş se vor întâlni joi cu premierul Cîţu.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat la rectificarea bugetară o suplimentare de 2,9 miliarde lei, dar a primit doar 300 de milioane, alocare considerată inacceptabilă de Barna şi Cioloş, care au cerut să se întâlnească joi cu premierul Cîţu.

Suma reprezintă creşteri faţă de alocarea iniţială din bugetului anului 2021 la patru capitole: Întreţinerea infrastructurii feroviare; Întreţinerea infrastructurii rutiere; Investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia COVID-19; Obligaţii de plată.

Liderii USR PLUS contestă faptul că Ministerul Transporturilor a primit o sumă infimă, în timp ce premierul a alocat nu mai puţin de 3 miliarde de lei pentru Fondul de Rezervă Bugetară, bani destinaţi autorităţilor locale.

Cele 3 miliarde puse deoparte pentru primari înseamnă, practic, o treime din suma totală de 8,99 miliarde prevăzută pentru rectificarea bugetară. Fondul de rezervă de la Ministerul Finanţelor, alimentat acum de premierul Florin Cîţu, era prevăzut la începutul anului la numai 590 milioane de lei.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.