sâmbătă 22 septembrie 2018 9:35 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Limba română, materie obligatorie în școli din Italia | Localnicii se revoltă: Copiii noștri sunt obligați nu doar să-i accepte, ci să le învețe și limba. Nu mi se pare corect
Adpres Market
elevi_uniforma_873a0667b2_53bc750c461

Limba română, materie obligatorie în școli din Italia | Localnicii se revoltă: Copiii noștri sunt obligați nu doar să-i accepte, ci să le învețe și limba. Nu mi se pare corect

AdpresFM - Radio Online Stations  

elevi_uniforma_873a0667b2_53bc750c461Limba română a devenit materie obligatorie în două școli generale din localitatea Ladispoli, situată în apropiere de capitala Italiei, Roma. În Ladispoli, spun autoritățile italiene, 20% din populație provine din Europa de Est, în special din România. Numai într-una din școlile din localitate învață 1230 de copii români, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

Până acum, aceștia aveau în orar, o dată pe săptămână, un curs de limbă, civilizație și cultură română. Părinții care doreau, puteau opta pentru încă o oră, facultativ, scrie identitatea.it. De anul acesta, însă, limba română a devenit materie obligatorie în școlile elementare din Ladispoli.

Inițiativa, susținută de Guvernul României, cu acordul Ministerului Educației din Italia, a stârnit controverse în rândul profesorilor și părinților italieni, care condamnă introducerea obligativității predării limbii române.

“În loc ca imigranții să învețe limba noastră și cultura italiană, copiii noștri sunt obligați nu doar să-i accepte, dar și să învețe limba și cultura celor care vin la noi. Nu mi se pare corect”, a declarat un părinte italian. Iată un reportaj care prezintă această situație, realizat de Huffingtonpost.

sursa: onlinereport.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com