Actualitate

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni

buburuza.ro   buburuza.ro

Judecătorii ÎCCJ l-au condamnat pe liderul PSD în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, dosar în care Liviu Dragnea a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, confirmând sentinţa primei instanţe. În acest moment, liderul PSD trebuie să meargă la închisoare, el urmând să fie încarcerat în penitenciarul Rahova, de unde ar putea fi transferat în altă închisoare. Se mai aşteaptă redactarea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. Decizia a fost luată cu majoritate de 4 la 1.

Președintele PSD fusese condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll dezastruoase pentru PSD, Dragnea a declarat că este posibil ca judecătorii din completul care îl judecă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman să nu reziste “presiunilor” şi să nu îi dea achitarea, “deşi este complet nevinovat”.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond.

pni.ro%20

Comment here