Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Lockdown în România de joi, 8 aprilie! Raed Arafat a dat ordinul. Ce măsuri vor intra în vigoare

Secretarul de stat, Raed Arafat, a hotărât impunerea carantinei de joi, 8 aprilie. În ce zonă se implementează această măsură și ce restricții se vor aplica?

Carantină de joi, 8 aprilie. Unde se aplică această măsură

Secretarul de stat, Raed Arafat, a hotărât impunerea carantinei în comuna Sălciua, de pe Valea Arieșului, după ce, în ultimele 14 zile, în această localitate au fost înregistrate 19 cazuri de infectare cu COVID-19.

În comuna Sălciua s-a înregistrat o rată de 13,25 la mia de locuitori, riscul epidemiologic fiind extrem de ridicat, conform unei hotărâri adoptate miercuri seară de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) Alba.

Direcția de Sănătate Publică Alba a întocmit o analiză de risc după ce Institutul Național de Sănătate Publică a emis avizul de carantinare zonală.

Ce prevede hotărârea luată de CJSU

CJSU Alba a emis un aviz de carantinare zonală pentru comuna Sălciua pe o perioadă de 14 zile.

Iată ce prevede documentul.

”Propunem instituirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile a comunei Sălciua, judeţul Alba, începând cu data de 08.04.2021 ora 06,00, sens în care se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”,este scris în hotărârea luată de CJSU.

DSP Alba va evalua și prioritiza oportunitatea de testare a persoanelor și va transmite solicitări de sprijin cu materiale santitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică și către

Ministerul Sănătății.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba va asigura transmiterea mesajelor de avertizare prin sistemul RO-ALERT către populația din zona carantinată.

Sălciua este o comună cu 1.434 de locuitori și a înregistrat a doua cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din județul Alba, după Rimetea, care a înregistrat o incidență de 15,2 la mia de locuitori și pentru care carantina a mai fost prelungită cu încă șapte zile.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.