Actualitate

LOVITURĂ DE STAT. Armata a preluat puterea în Gabon. Soarta liderului, incertă

O lovitură de stat militară a avut loc în Gabon, statul vest african bogat în resurse petroliere, relatează BBC.


Militarii din Gabon au anunțat că au organizat o lovitură de stat pentru a ”restaura democrația”, în țara condusă de 50 de ani de aceeași familie.

Armata a preluat controlul radioului național la primele ore ale zilei de luni pentru a citi o declarație privind instituirea unui ”Consiliu de Restaurație Națională”.

Tancuri și vehicule blindate putea fi văzute pe străzile capitalei Libreville.

Soarta liderului autoritar al țării este incertă. Președintele Ali Bongo a preluat puterea în 2009, după 40 de ani în care țara a fost condusă de tatăl său.

În 2016, el a câștigat un nou mandat, în urma unui scrutin marcat de violențe și de acuzații de fraudă.

Bongo a suferit un infarct în octombrie 2018, iar zvonurile privind starea sa de sănătate precară s-au întețit. La fel și criticile la adresa guvernării.

Vineri, un ziar național a fost suspendat după ce a afirmat, într-un articol, că țara este ”pe pilot automat” și că premierul ar trebui să fie numit lider interimar.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.