Life Style

Lucian Bute in lacrimi la o coferinta de presa . ” De ce să îmi risc sănătatea? Nu mai am reflexe. E greu, dar corect”

buburuza.ro

Lucian Bute, 39 de ani, a susținut o conferință de presă în Canada în care a anunțat oficial că și-a încheiat cariera în box, așa cum scrisese deja presa canadiană.

Lucian Bute, care la conferință a fost însoțit de soția sa, Elena, și cei doi copii, Eric Ștefan și Ema-Anabella, a vorbit printre lacrimi despre retragere și despre cariera lui.

„S-a terminat pentru mine. Nu mai trebuie să demonstrez nimic. La 39 de ani trebuie să schimb foaia. Așa e viața. E greu, dar e decizia corectă. Două sau trei meciuri pentru câțiva dolari nu ar schimba nimic. Sunt sănătos și vreau să am grijă de familia mea. Copiii sunt cei mai importanți.

Chiar dacă voi primi oferte, le voi refuza. Când iau o decizie, nu revin asupra ei. Reflexele mele și dorința de a mă antrena nu mai sunt la fel. Sunt semne că mă mișc mai încet. Boxul e un sport de reacție și nu te iartă niciodată. De ce să îmi risc sănătatea?”, a declarat Lucian Bute potrivit canadienilor de la Journal de Montreal.

Lucian Bute a deținut centura IBF la categoria super mijlocie între 2007 și 2012. Ultimul meci a avut loc în februarie 2017, cu Eleider Alvarez.

Pugilistul originar din Pechea, județul Galați, termină cariera cu un palmares de 32 de victorii și 5 înfrângeri, dar și cu un scandal de dopaj în care a fost implicat în 2016. Atunci, la finalul meciului pierdut în fața lui Badou Jack, Bute a fost depistat pozitiv cu ostarină, fiind ulterior suspendat timp de 6 luni.

pni.ro%20

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.