Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Ludovic Orban, reacție tranșantă în lupta pentru șefia PNL Timiș

Ludovic Orban a făcut o mutare-surpriză în lupta pentru șefia organizației PNL Timiș. Liderul liberal i-a cerut președintelui interimar de la Timiș, printr-o dispoziție, ca la noile alegeri ce vor avea loc sâmbătă toţi membrii de partid excluși din convocatorul să fie reintroduşi.

În documentul oficial trimis filialei din Timiș, Ludovic Orban invocă încălcarea unor prevederi statutare ale partidului, referitoare la exercitarea dreptului de vot la alegerile din cadrul oragnizaţiei PNL Timişoara, faţă de un număr important de membri de partid care fac dovada înscrierii în Registraul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, şi care au achitat la zi toate tipurile de cotizaţii.

„Preşedintele PNL emite următoarea Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la data de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate.

În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la anularea acestora. În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimis de Orban lui Alin Nica.

Vineri după-amiază, la PNL Timiș are loc o ultimă şedinţă a comisiei care organizaează alegerile de mâine şi în cadrul căreia va fi discutată şi Dispoziţia emisă de Ludovic Orban, potrivit pressalert.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.